Schuilstallen voor paarden

schuilstallen voor paarden

Schuilstallen voor paarden zijn er in verschillende soorten en afmetingen. Ben jij op zoek naar een schuilstal voor je paarden? Paarden staan vaak lang in een weide of paddock. Soms staan paarden lang pal op de wind, in de stromende regen of pal in de zon. Je zult begrijpen dat een goede schuilmogelijkheid onmisbaar is.

Een schuilstal voor paarden

Wanneer je op zoek gaat naar een schuilstal voor je paarden, dan komt je erachter dat er verschillende soorten schuilstallen zijn. Zo kun je bijvoorbeeld zelf een schuilstal maken van hout, maar kun je ook kiezen voor stalen schuilstallen. In onze webshop bieden we een stalen paardenstal aan vervaardigd uit hoogwaardig staal. De reden voor het gebruik van staal is dat dit een duurzame oplossing is. De schuilstal heeft hierdoor weinig onderhoud nodig en gaat jaren mee. Een houten stal heeft jaarlijks onderhoud (een likje verf) nodig. De buitenstallen in ons assortiment zijn voorzien van kunststof planken, die slagvast, onderhoudsvrij en eenvoudig schoon te maken zijn. We maken de stal op maat, waardoor maatwerk oplossingen mogelijk zijn.

Voordelen kunststof planken in schuilstal

Het gebruikt van kunststof planken in een schuilstal hebben een aantal voordelen ten opzichte van houten planken. Kunststof planken absorberen geen vocht, dus ook geen urine van een paard. Ze zijn slagvast en en splinteren niet. Een schuilstal met kunststof planken zijn onderhoudsvrij en de planken rotten niet, zoals houten planken dat bijvoorbeeld wel doen. We kunnen de planken in verschillende kleuren leveren. Wel is het zo dat kunststof planken krimmen en uitzetten bij temperatuur schommelingen. Om dit op te vangen houden we ruimte in de stalen profielen, zodat de planken zonder problemen kunnen krimpen en uitzetten.

Schuilstallen op maat voor je paarden

Zoals ik hierboven al aangaf is het mogelijk om een schuilstal op maat te laten maken. Standaard leveren we deze thermisch verzinkt, eventueel is het ook mogelijk om deze te laten poedercoaten in een RAL kleur naar keuzen. Vraag gerust eens een vrijblijvende offerte aan of vraag naar de mogelijkheden. Naast schuilstallen, vind je in onze webshop ook paardenboxen, buitenstallen en stalbenodigheden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *